Woningbouw op drie locaties in Bodegraven

14-12-2017 Bodegraven - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en twee projectontwikkelaars hebben afgelopen woensdag overeenkomsten getekend voor de ontwikkeling van woningbouw op drie locaties in Bodegraven. Het gaat om de bouw van 27 appartementen aan de Willem de Zwijgerstraat, 27 grondgebonden woningen op de hoek Doortocht/Overtocht en 30 woningen in de nieuwbouwwijk Weideveld.

 
 
 De gemeente is verheugd met de herontwikkeling van locaties aan de Willem de Zwijgerstraat en de Doortocht. Verantwoordelijk wethouder Van den Heuvel: “Beide locaties liggen aan belangrijke uitvalswegen naar het centrum van Bodegraven. Met de ontwikkeling van deze locaties geven we het centrum een uitnodigende entree. Woningbouw op deze plekken geeft het dorp nog meer glans.” Rob Looye van Looye Vastgoed en tevens betrokken inwoner van Bodegraven, sluit zich hierbij aan: “We zijn jaren bezig geweest om op deze twee uitdagende locaties mooie plannen te ontwikkelen en kijken ernaar uit om deze plannen nu ook te realiseren.”
 
Willem de Zwijgerstraat
De ontwikkelaars kopen de grond, die al een tijd braak ligt, van de gemeente. Het woningbouwprogramma op het terrein van de oude brandweerkazerne is gevarieerd en bestaat uit sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en koopappartementen met garageboxen en parkeerplaatsen.
 
Doortocht
Op de voormalige Welkooplocatie bouwt de ontwikkelaar in totaal 27 woningen met bijbehorend erf en parkeerplaatsen. Het gaat om grondgebonden woningen, waarvan 23 vrije sector eengezinswoningen (huur of koop) en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de parkeerbehoefte lost de ontwikkelaar op rondom het gemaal aan de zuidwestzijde van het plangebied.  
 
Weideveld
De ontwikkelaars kopen de grond van de gemeente. Op korte termijn bouwt de ontwikkelaar 10 eengezinswoningen aan de Klaproos. Op langere termijn krijgt de ontwikkelaar de mogelijkheid nog eens 20 woningen te bouwen elders in Weideveld.
 
 
Op woensdag 13 december zetten Rob Looye (Looye Projecten b.v.), Renée van Arnhem (VABO Ontwikkeling b.v.) en wethouder Jan Leendert van den Heuvel (gemeente Bodegraven-Reeuwijk) hun handtekening onder de overeenkomsten.