Fractie CU heeft lidmaatschap De Groot vervallen verklaard

14-12-2017 Bodegraven-Reeuwijk -  Tijdens de fractievergadering van de ChristenUnie op 12 december j.l. is besloten het lidmaatschap van Arie de Groot tot vervallen te verklaren. Dat betekent dat De Groot geen fractievoorzitter meer is en de ChristenUnie niet meer kan vertegenwoordigen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dat vertelde Mark Koudijzer tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag.
 

 
Volgens Arie de Groot is niet hij maar Mark Koudijzer uit de fractie gestapt. Arie de Groot vertelde dat hij alleen de fractie van de CU zal voortzetten. De Groot verliet na de mededelingen de vergadering omdat hij last van hartritmestoornissen heeft. Volgens hem zijn die het gevolg van de problemen in de fractie.
 
Burgemeester van der Kamp gaat de VNG en Kiesraad raadplegen en komt met een voorstel naar de raad waar een besluit over genomen kan worden, zodat duidelijk is wie wanneer de ChristenUnie vertegenwoordigt.
 
Volgens Matthijs Korlever, woordvoerder namens de CU, is het niet de bedoeling dat Arie de Groot nog langer de CU afdeling Bodegraven-Reeuwijk vertegenwoordigt in de gemeenteraad. Wat hem betreft is nu het bestuur van de partij aan zet om duidelijkheid hierover te scheppen.