Raads- en collegeleden geslaagd voor AED-training

11-12-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Diverse raadsleden en leden van het college van B en W van Bodegraven-Reeuwijk zijn op 4 december getraind door medewerkers van de Regionale Ambulancevoorziening Hollands Midden. Alle deelnemers hebben de training succesvol afgerond en kunnen zich nu opgeven als burgerhulpverlener. Samen dragen zij voortaan bij aan de overlevingskansen van personen die gereanimeerd moeten worden.

Door in voorkomende gevallen de reanimatie binnen zes minuten te starten, kunnen zij het verschil maken.


 ‘Hartveilige gemeente’
Verantwoordelijk wethouder Leijendekkers is trots op de raads- en collegeleden die zich gaan inzetten als burgerhulpverlener. “Met meer burgerhulpverleners wordt onze gemeente steeds veiliger. In combinatie met de plaatsing van AED’s in buitenkasten zetten we Bodegraven-Reeuwijk op de kaart als hartveilige gemeente.”
 
‘Fantastisch signaal’
Ook de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Hollands Midden is tevreden over de inspanningen van raads- en collegeleden. “Het is een fantastisch signaal dat de gemeente afgeeft door zelf een AED-training te volgen. De ambulancedienst hoopt dat veel burgers dit voorbeeld ter harte nemen en zich snel inschrijven voor een training”, aldus Pieter Haasbeek, manager RAV Hollands Midden.