CKV Reeuwijk licht Korbis pootje

11-12-2017 Gouda – Uitgeweken naar Sporthal De Mammoet maakte CKV Reeuwijk afgelopen zaterdag een einde aan de lange zegereeks van Korbis. De koploper werd met 28-23 pootje gelicht. CKV Reeuwijk maakt in de zaalcompetitie een opmerkelijke opmars door. De Reeuwijkers staan tactisch hun ‘mannetje’ en hebben het vizier vaak scherp op de korf. Tegen Korbis was dat niet anders. Het wist de scorende heren van Korbis in toom te houden.

En de dames van Korbis hun ondersteunende rol te bemoeilijken. Dat pakte prima uit. Reeuwijk kwam weer goed uit de startblokken en kwam al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Coen Nuijten en Iris de Vos. Korbis wist er weliswaar snel 2-2 van te maken, maar Reeuwijk bleef het opgezette strijdplan nauwgezet uitvoeren. Doordat alle spelers van Reeuwijk doelpunten kunnen maken, kwam er voor Korbis nog een probleem bij.

Bij rust leidde Reeuwijk brutaal met 14-12. Het dwong Korbis in de 2e helft tot het uiterste. Echter bij Reeuwijk was het gevoel al ontstaan, de Waddinxveners op de knieën te krijgen. Er werd nog beter voorverdedigd door de dames en de heren van Reeuwijk waren verdedigend nog scherper in de 1 tegen 1 situaties, waardoor doelpunten aan de kant van Korbis uitbleven. Reeuwijk bouwde de voorsprong verder uit naar een marge van 8 doelpunten: 22-14.

Vanaf dat moment liet Reeuwijk even de teugels vieren. Korbis kwam daardoor toch nog terug tot 22-20. De jonge Jens Verdouw en Coen Nuijten ontnamen Korbis toch weer alle illusies met de 24-21 en 25-21. Reeuwijk had de controle weer terug en zette een 28-23 eindstand op het scoreboed. Blijdschap bij Reeuwijk, dat nu door een beter doelsaldo koploper is in de 2e Klasse H. Verslagenheid evenwel bij Korbis.