Dubbelslag voor BZ&PC-herenteams

11-12-2017 Hilversum - Afgelopen zaterdag maakte de herenselectie van BZ&PC weer een ouderwetse dubbelslag. Zowel BZ&PC H1 als H2 wisten te winnen van respectievelijk De Robben en Brandenburg. Heren 1 speelde tegen een ploeg met een historie. HZC De Robben (Hilversum) was jarenlang dé kampioen van Nederland, maar kan die status al enige tijd niet meer waar maken. De ploeg met grote naam, bungelt nu onderaan in de tweede klasse. BZ&PC H1 overtuigde weer eens en won met 5-22.
Al vanaf het begin werd duidelijk dat BZ&PC de overmacht zou hebben. Zonder Pascal Lina (ziek) kwam de ploeg onder leiding van Herman van Tongerloo op een 2-17 voorsprong. Mede door vele uitsluitingen, kon BZ&PC de score opvoeren. Individuele acties, van de onder meer goed spelende Stefan Sterk, zorgde voor een eindstand van 5-22. Al met al een wedstrijd die goed was voor drie punten en daar was alles mee gezegd. Boertje Bart Sterk (15 jaar) zorgde met een goal in zijn debuutwedstrijd (Heren 2) voor een zeer belangrijke overwinning in de strijd om handhaving.

Van Tongerloo was dan ook content met de overwinning: ''Het is jammer om te zien dat De Robben zo afkabbelt, een ploeg die in het verleden alleen maar uit top waterpolospelers bestond en waar je bij wilde horen. Zo zie je maar dat in het verleden behaalde resultaten... enfin. Dat dit ook voor ons geldt, zullen we zaterdag weer moeten laten zien. Dan komt Deurne op bezoek in Bodegraven''.

► BZ&PC H1 met gemak langs De Robben. (Archieffoto: Stefan Sterk)