Echtpaar De Jong-Brouwer 60 jaar getrouwd

06-12-2017 Bodegraven - Henny (84) en Aad de Jong (81) zijn al die jaren zoals ze zelf vertellen altijd “zielsgelukkig” geweest samen. De burgemeester verraste het vitale echtpaar afgelopen woensdag met een prachtige bos bloemen. De bruidegom is geboren in Gouda waar zijn geliefde leerling-verpleegster was in het Diaconessenhuis aan de Westhaven. Mevr. is een boerendochter uit Kockengen. Het echtpaar heeft elkaar leren kennen tijdens schaatsen op de IJssel. Ze konden samen goed “zwieren”.
 
 
 
Aad werkte bij kabelbedrijf Van den Berg in Zwammerdam. Hij was de eerste werknemer bij het later enorm gegroeide bedrijf. Hij had een belangrijke functie: hij moest zorgen dat tijdens graafwerkzaamheden instellingen zoals een gemeente- of ziekenhuis niet zonder stroom kwamen. Er werd veel gewerkt met noodaggregaten. Van den Berg wilde hem dolgraag hebben en ook houden. Zodat er voor een woning werd gezorgd in Bodegraven. 
 
Later heeft hij nog twintig jaar bij Schuitema gewerkt als technicus en huisbewaarder. Hij moest zorgen dat alle deuren gesloten waren ’s avonds en als het inbraakalarm afging moest hij er heen. Ze wonen op Lindehof op de plek waar vroeger bij Schuitema groenten en fruit was opgeslagen.
 
Henny heeft na haar trouwen geen betrekking meer gehad. Ze zorgde voor hun twee dochters en hun zoon. Er kwamen ook nog 9 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Ze heeft jarenlang gezwommen met kinderen van de Hooge Burgh.
 
Het echtpaar had een motorboot in Reeuwijk waar veel gebruik van werd gemaakt verder trokken ze er veel op uit met de caravan. Verder hebben ze veel gereisd onder meer waren ze drie maanden naar Tasmanië. 
 
De bruidegom is op zijn 60e leeftijd gestopt met werken zodat hij al 20 jaar van zijn pensioen geniet. De bruiloft werd gevierd in Westerlee bij Winschoten omdat daar een van de kinderen woont.