Actiecomité wil meer dan mini-HAP

04-12-2017 Woerden - Burgemeester Victor Molkenboer heeft tijdens de laatst gehouden raadsvergadering gemeld met 2 partijen in gesprek te zijn over een kleine huisartsenpost (HAP) in Woerden. Deze eventuele mini HAP zou ervoor kunnen zorgen dat inwoners na 1 januari 's avonds tussen 17.00 en 22.00 uur en in het weekend nog terecht kunnen voor huisartsenzorg in de gemeente. 's Nachts is zo'n mini HAP dan wel gesloten.

 
Met één van de partijen volgt in januari een vervolggesprek. Volgens Molkenboer heeft de andere partij, met wie hij donderdag een gesprek had, een buitengewoon concreet voorstel gedaan. De burgemeester zei enthousiast te kunnen zijn over dit initiatief en noemde het kansrijk. Nog vóór de kerst komt met hen een vervolggesprek om te zien of de mini HAP definitief kan doorgaan.
 
Via de media heeft het actiecomité voor het behoud van HAP, SEH en het ziekenhuis te Woerden kennis genomen van het feit dat er mogelijk een mini-HAP in Woerden  komt en dat de heer Biesma – voorzitter van de raad van bestuur van het Antoniusziekenhuis - bereid zou zijn er een “SEH-light” aan de koppelen.
 
Actiecomité HAP Woerden heeft met gemengde gevoelens kennis genomen van het voorstel om een mini-HAP. aan te bieden. De woordvoerder zegt: "Het is natuurlijk erg prettig als er in de avonduren en weekenden een vorm van huisartsenzorg in Woerden zou blijven. Echter, het is slechts tot 22.00 uur en de huisartsenvoorziening wordt niet geleverd door de reguliere zorg. Bovendien zijn er erg grote onzekerheden. Als over enige tijd de voorziening niet meer betaald kan worden, staan de inwoners opnieuw met lege handen." 
 
Het zou in de ogen van het actiecomité de beste oplossing zijn om een midi-HAP open te stellen. De SP Woerden deelt deze mening.