Wonderbaarlijke ommekeer bij RVC ’33-Den Hoorn

04-12-2017 Reeuwijk-Dorp – RVC ’33 versloeg in een zespunten wedstrijd medeconcurrent Den Hoorn met 2-1. De zege van de Reeuwijk-Dorpers lag na driekwart wedstrijd zeker niet voor de hand. RVC had moeite met de Horenezen die lange tijd de betere ploeg waren. In de 1e helft had Den Hoorn al vroeg op voorsprong kunnen komen tegen het alsmaar slordig spelende RVC. Doelman Stefan v.d. Meer hield echter z’n ploeg in de wedstrijd, maar

in de 62e min. moest hij toch capituleren: 0-1. Vanaf dat moment waren er maar weinigen die het kwakkelende RVC nog een kans gaven het tij te keren. Echter de achterstand bracht RVC in een andere modus. In de 72e min. nam Frank Stolwijk weer eens in moeilijke omstandigheden RVC op sleeptouw. Met een hard schot net buiten het strafschopgebied poeierde hij de 1-1 binnen.

En nog nauwelijks bekomen van die gelijkmaker volleerde Daan Zantinge magistraal de 2-1 binnen. En daarmee had RVC de wedstrijd volkomen op z’n kop gezet. Een geschrokken Den Hoorn, dat bij de 0-1 de vis al op het droge leek te hebben, ging daarna furieus op jacht naar de gelijkmaker. Echter RVC hield stand, hoewel het van geluk mocht spreken dat scheidsrechter Schipper de bal voor Den Hoorn niet op de stip wilde leggen. Door de zege steeg RVC een plek op de ranglijst ten koste van Den Hoorn.
 

• Bericht: André van Egdom

► Frank Stolwijk trekt ten aanval tegen Den Hoorn. De RVC-aanvoerder nam als vanouds zijn ploeg op sleeptouw. Zijn gelijkmaker (1-1) deed de wedstrijd kantelen. (Foto: Letty Blanken)