Veerkracht CVC Reeuwijk wordt beloond

04-12-2017 Leiden – Tot driemaal toe maakte CVC Reeuwijk tegen UVS een achterstand goed. Dat noem je veerkracht en de beloning was zoet: 3-3. Een punt erbij voor CVC Reeuwijk tegen het veel sterker geachte UVS mag je dan ook gerust een bonuspunt noemen. Staf en spelers hadden dan ook een brede glimlach op het gezicht toen zich ze zich ook nog even lieten zien in het bussiness home van UVS. UVS als grote club was toch maar even in toom

gehouden. Bij UVS overigens ongeloof, het overwicht niet tegen het in hun ogen zwakke Reeuwijk naar een ruime nederlaag te hebben weggespeeld. En inderdaad het scoreverloop was bizar. Na een aantal kansen onbenut te laten, waarbij CVC-doelman Rob Verwaal een paar keer knap redde en verdediger Daan Vermeulen ook nog doortastend optrad, stond de 1-0 uiteindelijk toch op het scorebord voor UVS. Een onvermijdelijke nederlaag lag toen voor CVC Reeuwijk in het verschiet, dat in Leiden ook nog eens door afwezigheid van Tom Verwaal een beroep moest doen op A-junior Jasper Grootscholten.

Maar CVC Reeuwijk toonde ondanks de zware druk veerkracht. Een paar minuten later beleefde Sean Kwinten zijn moment in het eerste van Reeuwijk. Tot zijn eigen verbazing zag de middenvelder, die werkte als paard, hoe zijn schot te machtig was voor UVS-doelman Jesse Haak: 1-1. Van de gelijkmaker genoot CVC Reeuwijk niet lang, want nog voor rust stelde UVS orde op zaken: 2-1. In de 2e helft was dan ook te verwachten dat UVS zou doordrukken. Maar er lag toch een ander bizar scenario klaar. CVC Reeuwijk kreeg na een minuut of zes een vrije schop, die weliswaar door doelman Jesse Haak werd gepareerd, maar op de rebound van Kevin v.d. Heuvel geen antwoord had: 2-2.

En weer hield CVC Reeuwijk deze stand niet vast: 3-2. Maar er was nog een bladzijde van het scenario te gaan. Aksel Koopman was na voren gedirigeerd en in de 70e minuut maakte hij een onwaarschijnlijke goal. Vanaf de zijkant gaf ie een hoge bal richting UVS-doel, die ineens als een dood vogeltje naar beneden dook en achter de verbaasde Jesse Haak z’n eindbestemming vond: 3-3. UVS weer bij af. Ditmaal doorstond CVC Reeuwijk wel een volgende Leidse stormloop.
 

• Bericht: André van Egdom

► Sean Kwinten (donkerblauw shirt) op weg naar z'n tegenstander. Hij beleefde met de 1-1 zijn moment tegen UVS.
 
► Paul Steenbergen onderbreekt een Leidse aanval.
 
► Kevin v.d. Heuvel aan de bal tegen UVS. Hij scoorde uit een rebound de 2-2 voor CVC Reeuwijk.