Vriendenschaar herstelt zich

04-12-2017 Bodegraven – Na de ontluisterende nederlaag tegen CKV Reeuwijk vorige week herstelde Vriendenschaar zich afgelopen weekend tegen Paal Centraal. Met duidelijke cijfers werd Paal Centraal uit Delft verslagen: 24-12. De overwinning was hard nodig na twee opeen volgende nederalgen. Nu liet Vriendenschaar echter vanaf de eerste minuut zien dat de punten gewoon in Bodegraven zouden blijven.Vriendenschaar begon scherp aan

de wedstrijd en opende met een 3-0 voorsprong. Dit gaatje van drie doelpunten werd constant vastgehouden en langzaam uitgebreid. Met goede dynamische aanvallen werden genoeg kansen gecreëerd, wat resulteerde in een 13-7 voorsprong bij rust.Na rust ging Vriendenschaar rustig door met scoren, maar bij Paal Centraal ging het allemaal niet meer zo makkelijk.

Vriendenschaar liep dan ook uit naar een comfortabele 18-9 voorsprong. Vanaf dit moment leek de ploeg wat scherpte te verliezen en het tempo ging omlaag in de aanvallen. Maar Vriendenschaar bleef veel sterker dan de ploeg uit Delft en zo kon coach John van Duren nog vier wissels brengen tegen het einde van de wedstrijd. Puck van Keeken maakte als A-junior haar debuut in het eerste van Vriendenschaar. Eindstand van deze wedstrijd was uiteindelijk 24-12 in het voordeel van Vriendenschaar.

• A.s. zaterdag 9 december mag Vriendenschaar opnieuw aantreden in de Sporthoeve tegen WION uit Rotterdam om 18.50 uur.