BZ&PC-heren naar kwartfinale beker

04-12-2017 Rotterdam - De heren van BZ&PC hebben zich ten koste van derdeklasser ZPC Rotterdam geplaatst voor de kwartfinale van de ManMeer!-Cup. De voormalige winnaar (2016) won op gemakkelijke wijze met 10-17 van de Rotterdammers. Maandag zal er op het bondsbureau geloot worden, een zware tegenstander zal zeer waarschijnlijk de volgende hobbel worden. BZ&PC kwam in no-time op een 0-1 voorsprong door een

doelpunt van René Peek. Dat het niet bij dit ene doelpunt zou blijven in de eerste periode, werd al snel duidelijk. Twee parten lang gaven de Bodegravers gas en liepen uit naar een 3-12 tussenstand.
 

De laatste twee periodes hield de ploeg in en liet Rotterdam een paar keer (gelukkig) scoren, maar wist iedere ondertal situatie te overleven. In een povere derde en vierde periode werd de eindstand bepaald op 10-17. Coach Herman van Tongerloo keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: ”We krijgen hier veel te veel tegendoelpunten tegen, dat mag in een volgende ronde niet gebeuren. Wat ik dan wel graag terug zie, is de inzet in de tweede periode waarin we bleven gaan”.
 

Maandag zal naar alle waarschijnlijkheid de loting zijn op het bondsbureau. Mocht BZ&PC thuisloten zal het naar alle waarschijnlijkheid in het weekend van 5/6/7 januari spelen. Indien het uit loot, zal dit een weekend later worden. Dat de tegenstander van een ander kaliber zal zijn, staat vast. BZ&PC is (mede door de geplaatste loting van de eerste klassers) nog de enige tweedeklasser in het bekertoernooi.
 

Mogelijke tegenstanders:
VZV (IJmuiden), OZ&PC (Oldenzaal),PSV (Eindhoven), MNC Dordrecht, Het Y (Amsterdam), Waterpolo Den Haag en ZV de Zaan (Zaandam). Laatstgenoemde was de verliezend finalist in 2016 toen BZ&PC de beker wist te winnen in Heerenveen.