‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ in de Brugkerk

16 Dec 2017 - 16:00

Nieuwerbrug - In de Brugkerk te Nieuwerbrug  zal op 16 december om 16.00 uur een Festival of Nine Lessons and Carols worden gehouden.  De toegang is gratis. Er is wel een collecte.Deze traditie is in 1918 in de kapel van King’s College in Cambridge ontstaan.

 

Er werd verlangd naar een manier om het kerstverhaal dichter bij de mensen te brengen en tot op de dag van vandaag wordt dit ‘Festival’ op kerstavond in de King’s College uitgevoerd. Sterker nog: inmiddels vindt deze manier waarop het geboorteverhaal van Jezus wordt verteld, overal ter wereld navolging.
Het Projectkoor Anthem van Dirk Jan Warnaar komt hiervoor naar Nieuwerbrug. Dirigent en pianist is Wim Brands en het orgel wordt bespeeld door Wim Warnaar. Het koor zal worden afgewisseld met lezingen uit de Bijbel, die gedaan zullen worden door een doorsnede van leden van de Protestantse Gemeente Nieuwerbrug. De aanwezigen zullen ook worden uitgenodigd tot zingen.
Nu de Brugkerk dit jaar haar honderdste verjaardag viert (deze kerk was er een jaar eerder dan de eerste uitvoering) is dit een mooie manier om hiermee de festiviteiten van dit eeuwfeest te besluiten.