Jan en At Leder 60 jaar getrouwd

30-11-2017 Bodegraven - Jan en At Leder zijn 60 jaar getrouwd. Reden van de burgemeester om er heen te gaan met een mooie bos bloemen. At en Jan Leder (beide 84 jaar) wonen sinds een paar weken in Nieuw Rijngaarde. Allebei geboren Amsterdammers. At was jarenlang coupeuse bij Gerzon in Amsterdam en Jan was werkzaam in de scheepvaart als cargadoor en expediteur. Eerst in onze hoofdstad en later in Rotterdam. 
 
 
Na Amsterdam en Zwijndrecht zijn ze 51 jaar geleden in Bodegraven komen wonen. At en Jan hebben elkaar leren kennen op een Amsterdamse dansschool. Ze kregen twee zoons en een dochter en verder ook nog twee kleinkinderen.
 
Jan is een bekende Bodegraver en enig lid van de Critische Publieke Tribune (C.P.T.). Hij was vanaf 1999 altijd aanwezig bij een raadsvergaderingen, Eerst was Jan lid van het Wijkteam maar hij had al snel door dat in de gemeenteraad de besluiten werden genomen. Hij leverde zeer regelmatig zijn commentaar op de politiek.
 
Verder kreeg hij voor elkaar dat op de Dronensingel verwijzingen naar huisnummers kwamen op de straatnaambordjes want het was voor veel mensen zoeken naar het juiste adres. Ook aan de totstandkoming van het park bij Elzenhof langs de N11 heeft hij meegewerkt dat indertijd door burgemeester Borgdorff is geopend.
 
Ze wonen er nog maar kort in Nieuw Rijngaarde en hoewel er nog veel moet worden uitgepakt hebben ze het er zeer naar hun zin. Het 60-jarig feest is met de hele familie in Het Bonte Varken gevierd.