Battle van Bodegraven-Reeuwijk

28-11-2017 Bodegraven - Dinsdagavond spraken een veertigtal inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op initiatief van de gemeente in het Evertshuis onder leiding van futuroloog Marcel Bullinga met elkaar hoe naar hun beleving het toekomstscenario over wonen in onze gemeente er zou uit moeten zien. Alle visies moesten leiden tot één gezamenlijk beeld. Marcel schetste in een boeiend betoog een futuristische kijk op de toekomst.

Als dit waar wordt dan hoeven we onze stoel niet meer uit. Wordt het leven dan een pretpark? Huis schoonhouden, koken, groenten telen en noem maar op wordt op commando geregeld. Zelfs het huidige monetaire systeem ziet er heel anders uit. Je wilt het allemaal niet weten want dan leven we nu wel in een hopeloos verouderd systeem.

Futuroloog Marcel Bullinga

Zaal gevuld met zeer gemotiveerde inwoners over wonen in de toekomst in onze gemeente

Het was in ieder geval wel een fantastisch opstapje om tot het doel van de avond te komen: praten over hoe inwoners van Bodegraven-Reeuwijk aan de hand van drie kernonderwerpen, Rustig en Groen, Dynamisch en Duurzaam/Efficiënt de ontwikkeling van onze gemeente prefereren. De grote meerderheid was voor Duurzaam en Efficiënt. Iedere groep had de gelegenheid om argumenten en wensen op papier te zetten. Al met al een heel erg geslaagde avond waarin duidelijk is geworden welke koers de inwoners van onze gemeente voor ogen staat.

Hennie Castelein presenteert als afgevaardigde van de Duurzaam en Efficiënt groep hun zienswijze