Annie en Wim van Rijn 60 jaar getrouwd

28-11-2017 Bodegaven - Het echtpaar Annie van Rijn-Van Vliet (83 jaar) en Wim van Rijn (84 jaar) vieren a.s. zaterdag in restaurantje aan de Rijn hun 60-jarig huwelijk. Afgelopen dinsdag kwam burgemeester Christiaan van der Kamp hen feliciteren. Hun trouwdag 60 jaar geleden, was een regenachtige dag herinnert Annie zich nog. "Mijn zelfgemaakte trouwjurk was helemaal smerig onderaan"
 
 
Wim is geboren op de Zuidzijde en heeft 33 jaar in de pluimveeslachterij van Van Rijn op de Noordzijde gewerkt. Hij woonde er bijna tegenover maar moest helemaal via de Brugstaat naar de Noordzijde. Als er ijs lag had hij mazzel. Van Rijn's eerste baan leverde f. 10.- per week plus twee liter melk per dag op. 
 
Annie van der Vliet werkte op de Zuidzijde bij een boer en Wim zag haar dagelijks langsfietsen. "En ze was het aankijken waard" vertelde Wim en ze kregen verkering. Dat duurde een kleine negen jaar tot ze een huis kregen op de Noordzijde recht tegenover zijn werk. Daar hebben ze 58 jaar gewoond. Na 33 jaar in de kippen- en konijnenslachterij te hebben gewerkt ging Van Rijn bij Versloot de aannemer in Nieuwerbrug werken waar hij 15 jaar was.
 
Ook in de duivensport is de naam Van Rijn zeer aanwezig geweest. Wim heeft bij postduivenvereniging "de Snelvlucht" veel prijzen gewonnen. In de 50 jaar dat hij lid was werd hij eenmaal Nederlands kampioen en een paar maal Zuid-Hollands kampioen. Er gaat tegenwoordig veel geld om in de duivensport, maar vertelde Van Rijn: "Als er geld aan te pas komt is de lol er af".
 
Annie was lid van de Plattelandsvrouwen en later werd dit Vrouwen van Nu. Voor haar trouwen werkte ze op een naaiatelier in Woerden Het echtpaar kreeg twee dochters en een zoon. Een dochter van zes jaar is na een verkeersongeluk overleden. Er zijn drie kleinkinderen en een achterkleinkind.