BZ&PC-heren ontsnappen opnieuw tegen Zeeuwse Kust

28-11-2017 Bodegraven - Zaterdag namen de BZ&PC-heren het voor de tweede maal op tegen Z&PC de Zeeuwse Kust. Eerder dit seizoen troffen de ploegen elkaar in bekerverband in Vlissingen. Op miraculeuze wijze bleef BZ&PC in het bekertoernooi na een slechte 4-5 overwinning. Dat de heren nu opnieuw ontsnapten, is bijna een wonder te noemen. BZ&PC begon zeer slecht aan het duel met de Zeeuwen. Nog niet eerder dit seizoen stond BZ&PC

achter na de eerste periode (1-3). Het tamme BZ had bijna drie volledige periodes nodig om wakker te worden. Bij een 5-7 achterstand was men eindelijk wakker en wist in de laatste 36 seconden de stand gelijk te trekken naar 7-7.

Daar waar Pim Cluistra de nodige moeite had met drie terugvallende verdedigers (zie foto), kwam er ruimte voor het jonge talent Stefan Sterk. Met dank aan een goed golfje schoot hij de zeer belangrijke 9-7 binnen. De ploeg uit Vlissingen kwam nog terug tot 9-8, maar Rory van Amsterdam en Rob Peek gooiden de deur definitief in het slot: 11-8. Coach Tjeerd Schaafsma was vooral opgelucht: ‘’Ik ben vroeger nog weleens behandeld voor hartritmestoornissen, maar ze konden me bijna weer afvoeren. We zijn hier gelukkig ontsnapt’’

• Zaterdag 2 december moet het stroperige ervan af zijn en zal de ploeg in de 3e ronde moeten sprankelen in het bekertoernooi om de ManMeerCup! tegen Z&PC Rotterdam. De ploeg speelt om 16.00 uur in Rotterdam.
 

Offday voor BZ&PC-dames

De Bodegraafse waterpolodames moesten in de achtste competitieronde hun meerdere erkenningen in Livo. BZ&PC had geen grip op de gasten uit Lichtenvoorde. BZ kwam nog wel voor met 1-0, maar daarna zakte het niveau te ver weg om aanspraak te maken op de felbegeerde winst. Het werd 4-12. Periodestanden 1-1, 0-3, 2-3, 1-5. “Dit zijn we niet gewend”, aldus een teleurgestelde coach Ton Kloosterman. “Onze eerste thuisnederlaag in anderhalf jaar. Een terecht verlies, Livo was vanavond een klasse beter. We bleven ver van ons gebruikelijke niveau en Livo strafte dat goed af."

• Zaterdag 9 december wordt om 20.00 uur de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Swol in Zwolle.
 

► Pim Cluistra had een lastige avond tegenover de verdediging van Zeeuwse Kust.