Dikke vette bonus voor RVC ‘33

27-11-2017 Wateringen – RVC ’33 stuntte afgelopen zondag tegen VELO. De nummer twee in de 1e Klasse B verslikte zich in de onverzettelijkheid van de Reeuwijk-Dorpers: 1-3. Dat zag er na de eerste 4 minuten niet naar uit, want toen had VELO in een bliksemsnelle aanval de 1-0 al te pakken. Maar RVC liet zich niet wegspelen. Zette goed druk daar waar dit nodig was en dat leidde zelfs tot een gruwelijke fout in de Wateringse verdediging die de goed

spelende Rens Mathot de gelegenheid gaf de bal af te pakken en zeer beheerst de 1-1 binnen te schuiven. RVC bleef ook daarna op de been, maar de beste kansen waren toch voor VELO dat zelfs van dichtbij de bal er niet in kreeg. In de 2e helft bleef RVC zich onverzettelijk manifesteren. Het hele Reeuwijkse verdedigingsblok zette zich voor meer dan 100 % in. Het frusteerde VELO. En dat werd alleen maar erger toen Aartjan van Dijk de bal via een vrije schop, ook nog aangeraakt door een VELO-verdediger, in het doel deponeerde: 1-2. Een stunt begon zich af te tekenen. Maar RVC moest toen nog ruim 25 minuten zien door te komen. Met de moed der wanhoop probeerde VELO het tij te keren. Een vastberaden RVC klamde zich vast aan de voorsprong en overleefde een paar hachelijke momenten. Invaller Robin de Jong bepaalde in de laatste seconden het definitieve lot van VELO. Mees Booy, ook invaller, gaf hem de kans voor de 1-3 en die liet hij niet liggen. En zo keerde RVC ’33 onverwacht met een dikke vette bonus huiswaarts. Jammer was wel dat de directe belagers van RVC onderin ook hun tegenstanders verrasten.
 

• Bericht: André van Egdom

 

► De 1-2 door Aartjan van Dijk in de maak. De vrije schop van de middenvelder belandde via een VELO-verdediger in het doel. (Foto: Mari Blanken)