Nog steeds geen ideale oplossing voor de verkeersoverlast op Raadhuisweg en Zoutmansweg

26-11-2017 Reeuwijk-Brug - Er is nog steeds geen ideale oplossing voor het terugdringen van de verkeersoverlast op de Raadhuisweg en Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug. Verkeersborden worden genegeerd zodat er er nog steeds vrachtauto's rijden, er te hard wordt gereden en doorgaand verkeer niet over de Randweg rijdt maar door het dorp. Mensen die langs de Zoutmansweg wonen, pleiten voor eenrichtingverkeer op het stukje Zoutmansweg dat parallel loop aan de
Einsteinstraat.

Ze tekenen het rondje op de plattegrond die afgelopen woensdag tijdens de inloopavond in zalencentrum De Brug op tafel ligt. Met heimwee wordt gesproken over het verkeersiculatieplan dat oud-wethouder Rupke (VVD) had bedacht. Volgens een Reeuwijker die tijdens de inloopavond aanwezig is, is na de fusie met Bodegraven het oude plan van tafel geveegd en is er een nieuw ontwerp gemaakt. Hij verwacht steun voor het oude circulatieplan van Nico de Heij (CDA), Lisbeth Hertogh (PvdA) en Lizette Visscher (VVD).
 
Er wordt op aangedrongen om het fietspad in ere te herstellen. Een enkeling wil een wandelpad zonder fietsers. Ook wordt meermaals gevraagd om flitspalen of andere vorm van handhaving.
 
A.s. woensdag geven een aantal aanwonenden van de Zoutmansweg een beeldpresentatie voor de gemeenteraad waaruit zal blijken hoe gevaarlijk de situatie is.