Maria en Sun bedanken op ontroerende wijze hun klanten via Radio Bodegraven

26-11-2017 Bodegraven - Wilco Hoenderdos interviewde afgelopen weekeind Maria van het Chinese restaurant in de Wilhelminastraat in Bodegraven. Het restaurant gaat na 37 jaar sluiten en is alleen nog open voor catering en groepen op afspraak. Het interview is te horen in het radioprogramma Carrousel op maandagavond om 21.00 uur, dinsdagavond om 20.00 uur en zondagavond om 19.00 uur.
Maria vertelt over haar Bodegraafse periode, ze gaat in op diverse achtergronden en heeft ze een ontroerende afscheidsboodschap voor alle Bodegravers in de meest ruime zin. Dit uiteraard op haar unieke karakteristieke manier.
 
 
Waar komen Maria en Sun vandaan?
Op 14-jarige leeftijd vertrok Maria met haar broer Sun naar Nederland. Hun ouders waren al jaren daarvoor van Hong Kong naar Europa geëmigreerd om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Na een aantal jaren in Engeland te hebben gebivakkeerd kozen zij domicilie in Nederland. Toen achtten zij de tijd rijp om ook de kinderen, die tot dan door oma werden opgevoed, te laten overkomen. Na eerst in Chinese restaurants te hebben gewerkt, begonnen de ouders  in 1980 het Chinees Restaurant “Bodegraven”. Het hele gezin werd ingeschakeld om een vaste plek binnen de Bodegraafse horeca te veroveren. Na het overlijden van de vader is moeder geremigreerd naar Hong Kong. Sun en Maria hebben de zaak toen voortgezet. Ook hun echtgenoten en kinderen werden nauw betrokken bij de gang van zaken. Onlangs is het besluit gevallen met het restaurant te stoppen. 27 november a.s. is de laatste dag dat het in de vertrouwde vorm geopend is. De deur gaat gelukkig niet helemaal dicht.
 
Maria
In de 37 jaar van het bestaan was Maria met haar schoonzusje Beggy actief in de bediening. Door haar optreden werd Maria het onbetwiste gezicht van  het restaurant. Dank zij haar ijzeren geheugen en haar spontaniteit heeft zij zich geliefd gemaakt in vele harten van de Bodegravers. Ondanks het feit dat ze met haar man en kinderen in De Meern is gaan wonen, is ze een echte “Bodegraafse” gebleven. Door de sluiting van het restaurant gaat ze veel meer vrije tijd krijgen. Hoe ze die gaat invullen, staat haar nog niet helemaal voor de geest. Wel zegt ze niet van plan te zijn, zoals haar moeder weer naar Hong Kong terug te keren.