Debat levert kleine successen voor Nieuwerbrug op

26-11-2017 Nieuwerbrug - De toezegging van wethouder Kees Oskam is binnen, er komt een korte termijnoplossong voor het sluipverkeer door Nieuwerbrug en er is geld beschikbaar voor het onderhoud van de trottoirs. Dat is toegezegd tijdens het debat dat 20 november plaatsvond in het Wierickehuis met Robert Smits van GroenLinks, Elly de Vries van D66, Kees Oskam van de ChristenUnie en Remco Tijssen van Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk.

 
Het debat is opgenomen en opgesplitst in 2 delen. Deel 1 zal vanaf zondag 26 november ieder oneven uur te zien zijn op TV-Bodegraven. Deel 2 wordt vanaf zondag 3 december 19.00 uur op ieder oneven uur uitgezonden.

De Korte Waarder zal zo onaantrekkelijk mogelijk worden ingericht. Voordeel is dat sluipverkeer wordt geweerd maar een nadeel is dat ook de inwoners van Nieuwerbrug er last van zullen krijgen. Op 30 november wordt er een inloopavond georganiseerd over de inrichting van de Korte Waarder.
 

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018 en om de mensen met stemrecht te mobiliseren worden er debatten georganiseerd in de kernen van Bodegraven-Reeuwijk. 
 
Elly de Vries (D66) deelde wat plaagstootjes uit aan Remco Tijssen (BB-R) door te zeggen dat een lokale partij geen korte lijntjes heeft met de provinciale en landelijke politiek. Remco verweerde zich door op te merken dat hij weinig merkt van de lobby bij de landelijke politiek door de lokale afdelingen. Kees Oskam, wethouder met verkeer in zijn portefeuille, verdedigde meer het beleid van het college dan dat van de ChristenUnie. Robert Smits vindt dat het opknappen de trottoirs tot het reguliere onderhoud behoort en is van mening dat het onderhoud al lang uitgevoerd had moeten zijn.

Bekijk het hele debat de a.s. twee weken op TV-Bodegraven dat via alle kabelaars en internetproviders is te ontvangen. Kijk voor de ontvangstmogelijkheden op deze website bij tv/kabelkrant