Oorwassing voor Vriendenschaar tegen CKV Reeuwijk

26-11-2017 Reeuwijk-Brug – CKV Reeuwijk was afgelopen zaterdagavond overduidelijk de baas over Vriendenschaar. In sporthal De Meerkoet kregen de Bodegravers een oorwassing van jewelste: 25-12. En dat overkwam Vriendenschaar dit seizoen ook al in de veldcompetitie. Al vanaf het begin van de 1e helft pakte CKV Reeuwijk het initiatief om gestaag aan een onoverbrugbare voorsprong te bouwen. Trainer John van Duren van Vriendenschaar

zag het gevaar en beende voortdurend naar z’n aanval om die tot de orde te roepen. Zijn aanwijzingen sorteerden totaal geen effect. Terwijl bij de Reeuwijkers de ballen gladjes door de korf gleden, bleef Vriendenschaar hardnekkig op, tegen en naast de korf mikken alsof er met beslagen vizier werd gespeeld. Met een 11-6 voorsprong bij rust leek CKV Reeuwijk al de beslissende voorsprong in handen te hebben.

In de 2e helft ging het verder bergafwaarts met Vriendenschaar. Zelfs strafworpen waren niet besteed aan de Bodegravers. Ook dat deed CKV Reeuwijk beter. Jens Verdouw legde ze er voor Reeuwijk met speelsgemak in. Het jonge korfbaltalent was met Coen Nuijten en de geslepen Robin Benard de smaakmakers bij CKV Reeuwijk. Pas bij 25-12 kwam een einde aan de lijdensweg van Vriendenschaar. Frank van Buren verzuchtte na afloop: “Dit was bizar, hoe we speelden!”. Het waren veelzeggende woorden van de Vriendenschaar-aanvoerder hoe zijn ploeg de weg was kwijtgeraakt.
 

• Bericht: André van Egdom

► Grabbelen naar de bal. Ook in deze situatie was CKV Reeuwijk de baas over Vriendenschaar.
► Werkoverleg onder de korf bij Vriendenschaar, nadat opnieuw een aanval in de soep liep.