Gert Lemkes vrijwilliger met uitzonderlijke verdienste

23-11-2017 Bodegraven-Reeuwijk - Gert Lemkes is afgelopen woensdag in de raadszaal benoemd tot vrijwilliger van uitzonderlijke verdienste. Hij was de verbindende factor tussen de statushouders die in 2015 in Kerverland gehuisvest werden en de inwoners van Waarder. De statushouders hebben inmiddels een woning gekregen zodat ze hun gezin kunnen laten overkomen.

Het project wordt binnenkort afgesloten en Kerverland maakt plaats voor nieuwbouwwoningen.

Gert Lemkes woonde via Ad Hoc al in Kerverland met nog een aantal mensen. Toen de gemeente in 2015 de opdracht kreeg om 15 statushouders te huisvesten bood woningbouwvereniging Reeuwijk aan om mensen te huisvesten in Kerverland. Gert Lemkes wist de statushouders met de inwoners van Waarder te verbinden. Hij organiseerde taallessen, zocht taalmaatjes. Hij hielp de statushouders met het opzetten van kleinschalige projecten zoals fietsen repareren, een moestuin aanleggen en een keuken en een linnenkamer inrichten.

 
De publieke tribune van de raadszaal zat vol met statushouders en vrijwilligers van vluchtelingenwerk. Na de plechtigheid werd Gert gefeliciteerd en mensen omarmden hem. Wethouder Kromwijk noemde Gert een voorbeeld van een mens met naastenliefde. Toen een statushouder zijn pinpas kwijt was en boodschappen moest doen, leende Gert zijn pinpas uit en gaf hem zijn pincode. 
 
Gert zei:"Door zelf zwak te zijn geef ik God de ruimte en kwam ik in een flow om de goede dingen te doen". Hij bedankte de mensen in Waarder voor hun hulp. Hij bedankte ook de statushouders voor het vertrouwen dat ze hem gaven.