Dames BZ&PC stijgen naar tweede plek

21-11-2017 Bodegraven - De Bodegraafse waterpolodames verruilen de vierde plek voor de tweede. De 11-7 winst op medepromovendus Katwijk was daar de oorzaak van. In het eigen De Kuil begon BZ&PC voortvarend. Begin tweede kwart stond er een terechte 6-2 op het bord. Katwijk knokte zich terug in de wedstrijd. Halverwege het derde kwart kwamen de kuststedelingen zelfs terug tot 7-6. Dat was voor BZ het teken om zelf ook de mouwen

weer op te stropen. De ploeg van oefenmeester Ton Kloosterman bepaalde de eindstand vervolgens op 11-7.

“Weer drie punten erbij”, concludeerde Kloosterman. “Afgelopen seizoen promoveerden we samen met Katwijk uit de Tweede Klasse. Gezien de stand in de competitie en het verloop van deze wedstrijd kun je zeggen dat wij een stapje verder zijn dan Katwijk. Al maakten wij vanavond veel te veel onnodige zware overtredingen. Dat moeten we echt verbeteren. Gelukkig was onze midvoor op dreef. Kim (de Vor - red.) legde er vanaf de spitspositie liefst zes in. Ze kon ze maken, omdat ze goed werd aangespeeld door de rest van de ploeg. Wat wel opvalt is dat er elke wedstrijd een andere uitblinker is. Vanavond was dat Kim. Volgende week vast weer iemand anders."

Zelf zien wie dat wordt? De Bodegraafse equipe speelt a.s. zaterdag 25 november wederom een thuiswedstrijd. Livo uit Lichtenvoorde komt op bezoek. In de eerdere confrontatie dit seizoen werd het in het Oosten van het land 7-7. Toen ongemeen spannend. BZ kan zaterdag alle support gebruiken. Om 19.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal. De dames nodigen iedereen uit om hen hartstochtelijk aan te komen moedigen.