Verdienstelijk punt voor CVC Reeuwijk | Zware blessure Norbert van Keulen

20-11-2017 Voorschoten – CVC Reeuwijk haalde afgelopen zaterdag het eerste punt binnen in een uitwedstrijd. Tegen Voorschoten ’97 hielden de Reeuwijkers zich knap staande: 1-1. Trainer Gerard van Ruitenburg broedde al een poosje op een andere opstelling voor meer rendement uit zijn formatie. En de daaruit voortvloeiende omzettingen pakten goed uit tegen Voorschoten. CVC Reeuwijk haalde de rust schadevrij (0-0) en dat had het nog niet

in de afgelopen wedstrijden voor elkaar gekregen. Gezegd moet worden dat Voorschoten in het 1e bedrijf nogal wat kansen verkwanselde. Verrassend was het dan ook dat kort na rust niet de thuisclub, maar juist CVC Reeuwijk de openingstreffer op het scorebord schreef. Tom Verwaal kopte binnen, nadat de Voorschoten-verdediging aan het rommelen was geslagen: 0-1.

Een geschrokken Voorschoten trok daarna ten aanval. CVC Reeuwijk hield zich verdedigend goed staande met daarin een hoofdrol voor Norbert van Keulen die vanuit het middenveld zich opofferde de CVC-verdediging vele malen te ontlasten. Rond de 65e min. moest de CVC-aanvoeder een ondersteunende verdedigingsactie bekopen met een zware knieblessure die hem weleens voor zeer lange tijd langs de kant zou kunnen houden. Zijn uitvallen werd nadien tegen Voorschoten nadrukkelijk gevoeld. Voorschoten rook bloed en ging op oorlogspad. De verdediging van CVC Reeuwijk schudde op haar veste. En vooral na de onvermijdelijke 1-1 leek CVC Reeuwijk te bezwijken. Met een bewonderenswaardige inzet trok een onverzettelijk CVC Reeuwijk toch het punt over de streep. De blijdschap over het ‘gewonnen’ punt werd in het CVC-kamp evenwel overschaduwd door de zware blessure van hun captain.
 

• Bericht: André van Egdom

► Joep van Keulen (midden) tracht een voorzet van Voorschoten te onderscheppen. Uiterst links CVC-aanvoerder Norbert van Keulen die kort daarop met een zware knieblessure zou uitvallen.
► Verdediger Lorenzo Stolwijk (r) moest aan de bak tegen Voorschoten. Op de achtergrond keeper Rob Verwaal die ook zo zijn bijdrage leverde in de 1-1.