Sterke 1e periode levert BZ&PC H1 de winst

20-11-2017 Gorinchem - Afgelopen zaterdag speelde het herenteam van BZ&PC in alle vroegte bij PCG/De Linge, deze ploeg kon als outsider bestempeld worden. Het team uit Gorinchem bezette een gedeelde derde plaats en kon daarmee wel eens het 'verslikmomentje' van het seizoen worden. Zover kwam het niet, want een ijzersterke eerste periode zorgde voor een vroege 0-6 voorsprong. Net zoals tegen Haerlem vloog BZ&PC uit de startblokken.

Met een prima defensie en een goede midvoorgoal van Rick Sandifort nam BZ&PC overduidelijk het initiatief. Met een vroege wedstrijd in de middag  was de ploeg toch opvallend scherp. Dat de scherpte daarna wegzakte, werd al snel duidelijk. Ruim anderhalve periode kon BZ&PC de kar trekken, daarna zakte het tempo drastisch. In een bijna geruisloze 3e periode  viel er weinig te beleven voor het aanwezige publiek.
 

PCG/De Linge,onder aanvoering van twee eredivisie-spelers,kwam nog even terug tot 4-7, maar BZ&PC kwam niet meer in gevaar, mede dankzij de doelpunten van Pim Cluistra: 5-9. ''Een prettige overwinning'' aldus Herman van Tongerloo (coach BZ&PC). We kenden PCG/De Linge niet. De afgelopen week trainden we met incomplete teams door vele blessures en werkgerelateerde afwezigheden. Het is dan maar de vraag hoe scherp je aan zo'n vroege wedstrijd kunt beginnen. De jongens pikten het gelukkig prima op''.
 

De blik van het team en de technische staf ging al snel over op de komende weken. Dan speelt de ploeg nog een aantal zeer belangrijke wedstrijden. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. ''Een van de sleutelduels in 2017 voor ons. Na de zeer moeizame overwinning in Vlissingen (4-5 bekerwinst) kan het in Bodegraven alle kanten op. Zeker tegen de ploeg die met ons gedeeld tweede staat.'' aldus Tjeerd Schaafsma (Coach BZ&PC). Zaterdag valt de eerste bal om 20:45 uur in De Kuil.