Geslaagde Reeuwijkse Houtcross

20-11-2017 Reeuwijk-Brug - Zaterdag 18 november was het Reeuwijkse Hout het decor van de 15e Reeuwijkse Houtcross. De lange cross is gewonnen door Habtom Okbamichaol van PAC Rotterdam. Hij legde het parcours van ongeveer 9000 meter af in 30.46 minuten. Bij de vrouwen ging de winst naar Dagmar Smid van AAV ’36. Ze legde het parcours van ongeveer 4500 meter af in 17.07 minuten. De winst bij de korte cross ging bij de mannen

naar Twan Kleijwegt van PAC Rotterdam en bij de vrouwen naar Roos van Elk van Leiden Atletiek. De snelste man en vrouw van SC Reeuwijk waren Wessel Hettema en Ingrid Vanhorick. Wessel werd negende bij de mannen senioren en Ingrid werd tweede bij de vrouwen masters.
 

Ondanks het wat sombere weer waren de omstandigheden voor de cross toch vrij goed. De Reeuwijkse Houtcross heeft alle ingrediënten voor een zwaar en afwisselend parcours. Starten in het zand, over een aantal zand heuvels en verder door de modder en over een drassig grasland.
Maar de 493 deelnemers, onder wie pupillen, junioren, senioren, masters en recreanten lieten zich niet afschrikken. Iedereen kwam moe en in ieder geval onder de modder over de finish.
 

Van de organiserende vereniging liepen 23 atleten mee in de verschillende categorieën. Janno de Pater finishte als derde bij de jongens pupillen B. Bij de jongens pupillen C kwam Rick Kuiper als vijfde over de finish. Bij de jongens junioren D 2e jaars kwamen Robin de Haan en Wessel Baas als vierde en zesde over de finish. Robin Droog eindigde bij de meisjes junioren B op een vijfde plaats.
Bij de vrouwen masters finishte Ingrid Vanhorick en Liesbeth Windhorst op een tweede en derde plaats.
 

► Erop en erover tijdens de Reeuwijkse Houtcross.