Sinterklaas werkt opvolger in

18-11-2017 Bodegraven - De pakjesboot arriveerde afgelopen zaterdag in Bodegraven. Behalve Sinterklaas en een heleboel zwarte pieten was er ook een jonge Sinterklaas aan boord. Sinterklaas is rond het jaar 700 in Mira begonnen met uitdelen van pakjes, dus hij is al erg oud. "Het is voor de continuïteit van het Sinterklaasfeest belangrijk om te zorgen voor een opvolger" vertelde Sinterklaas.

Het is niet aannemelijk dat het sinterklaasfeest, een oude traditie,  gemoderniseerd zal worden.Bij aankomst hielp de burgemeester, die zelf ook een boot heeft, met afmeren van de pakjesboot.

 

Na een rondje te paard door het dorp was er een bijeenkomst op het Raadhuisplein waar de kinderen werden toegesproken. Er werden nog een aantal sinterklaasliedjes gezongen.De kleurplaten konden bij de kleurpie in de brievenbus worden gestopt. De Spaanse piet deelde mandarijntjes uit. In Alphen aan den Rijn en Gouda was er ook een glutenvrije piet aanwezig. Die deelde snoepgoed uit aan kinderen met een glutenallergie. In Bodegraven en Reeuwijk-Brug was die er niet bij.

De nieuwe drijfsteigers van de Rijnkadehaven kwamen goed van pas tijdens de intocht van Sinterklaas.

 

 

 De video over Sinterklaas is vanaf zondag 19.00 uur te zien op tv Bodegraven.