DVC-dames boeken weer ruime zege

14-11-2017 Den Haag - Opnieuw heeft DVC een ruime overwinning behaald. Na de 4-0 winst in sporthal Custwijck, vorig weekend, werd ditmaal Haaglanden uit Den Haag met 1-3 aan de kant gezet. In de stad achter de duinen maakten de volleybalsters van Driebruggen korte metten met hun tegenstandsters. Toch duurde het even voordat DVC goed en wel op stoom kwam. Niet alles ging meteen van een leien dakje. Zo begonnen de eerste

twee sets met een achterstand voor DVC. In de eerste set konden de speelsters de stand nog wel ombuigen en in hun voordeel beslissen. Maar dat kunstje kon DVC in de tweede set niet herhalen.
Daarmee was wel het verzet van Haaglanden gebroken. Sterke servicebeurten van Femke Schouten en Marcella de Wit brachten DVC in een comfortabele positie. Degelijk aanvalsspel deed de rest, waardoor de derde en vierde set vrij gemakkelijk naar DVC gingen.
 

Aanvoerster Joyce Postma was na afloop van de wedstrijd optimistisch over het verloop van de competitie. “Als we dit soort avondwedstrijden uit gaan winnen, zit er nog iets moois in het vat. En als we ons foutenpercentage verder omlaag krijgen, draaien we straks mee in de top van de promotieklasse.”