Judoka’s Goederaad actief tijdens Residentie-judotoernooi

14-11-2017 Den Haag - Op zaterdag 11 november kwamen de judoka's van Sportschool Goederaad uit op het Internationale Residentie Judotoernooi in Den Haag. De jongere judoka's draaiden in het poulesysteem. Judoka's ouder draaiden volgens het afvalsysteem. Op dit zware toernooi opende Jack Hoogendoorn vroeg in de ochtend. Hij wist helaas geen prijs te pakken, maar liet sterk judo zien. Maaike Proost was net aan te zwaar voor haar

gewichtscategorie, maar kon gelukkig wel meedoen in de groep daarna. Zij haalde ook net aan het podium niet. Bianca Kamal Ghatias wist met sterk judo een tweede plaats te bemachtigen. Jos van Wensveen verloor helaas al zijn partijen. Giancluca Marrazza wist zij eerste partij mooi te winnen, maar verloor daarna. Niet voldoende voor een podiumplek. Claudia Kamal Ghatias verloor haar eerste partij, won de tweede en verloor haar derde waarna ze uit het toernooi lag. Meta won haar eerste en verloor daarna twee wedstrijden.

Caitlin Binnendijk won haar eerste en verloor haar tweede partij. Haar derde en vierde partij won zij en daarmee werd zij derde in haar gewichtscategorie. Indy Spits werd ook uitgeschakeld, nadat zij in de eerste ronde vrijgeloot werd, verloor ze haar eerste partij, won haar tweede en verloor uiteindelijk haar derde partij tegen haar eerste tegenstander. In de laatste groep eindigde Ricardo Kamal Ghatias op een derde plaats. Djedi Epping won haar laatste twee partijen sterk, maar eindigde net naast het podium. Eline van Niekerk werd derde.

► Caitlin Binnendijk (r) beklom in Den Haag als derde het podium.

• Op zondag draaiden Caitlin Binnendijk en Indy Spits nogmaals dit toernooi. Als laatstejaars -15 (leeftijdscategorie) in de -17 klasse. Tijdens dit meetmoment van de JBN wisten zij beiden helaas geen podiumplek te bemachtigen. Enzo Hermsen (uitkomend voor Mahorokan) wist in zijn gewichtscategorie zijn eerste partij te winnen en verloor er daarna twee. Hij pakte hierdoor ook geen podiumprijs.
Tijdens de zaterdageditie wist sportschool Goederaad judoka Suzanne overigens haar JBN scheidsrechtersniveau 3A te behalen.