Thriller in IJmuiden bij VZV-BZ&PC-dames

14-11-2017 IJmuiden - De Bodegraafse waterpolodames maakten er in IJmuiden een ware thriller van. BZ&PC (derde) en VZV (vierde) kruisten opnieuw de degens. Na een eerdere Bodegraafse winst in het bekertoernooi in september, werd dit treffen onder de rook van de Hoogovens een ware thriller. BZ keek bijna het hele duel tegen een achterstand aan, kwam op 55 seconden voor het eind voor het eerst op voorsprong, maar moest in de

daaropvolgende aanval van VZV toch de uiteindelijke gelijkmaker incasseren met een puntendeling als gevolg. 8-8.

Wat een wedstrijd! “Nou inderdaad, of beter gezegd, wat een strijd”, reageert coach Ton Kloosterman. “We hebben de hele wedstrijd achter gestaan. Tot 4-4 ging het gelijk op. Het derde kwart sluiten we af met een 6-4 achterstand. Vervolgens komen we in de laatste periode sterk terug tot 6-6 en 7-7. Als je dan vlak voor het eind voor het eerst op voorsprong komt, is het zuur dat je dat niet vast kan houden. Ik denk dat als je me morgen vraagt naar wat ik van dit gelijkspel vind, ik dan wel tevreden terug kan kijken. Nu baal ik. We hadden het voor het grijpen en ons stevig in de top 3 van het klassement kunnen vestigen. Met dit gelijkspel verandert er in dat opzicht niets en blijft het spannend. Sowieso is het een spannende competitie. Iedereen kan van elkaar winnen of verliezen. Of gelijkspelen”, besluit hij.

• A.s. zaterdag 18 november staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 20:45 uur valt in De Kuil de eerste bal in het water. Tegenstander is Katwijk. Net als BZ ook een nieuweling in de 1e klasse. Beide ploegen werden vorig seizoen kampioen en promoveerden naar de 1e klasse.