Leerzame bekerwedstrijd voor ESTO

12-11-2017 Wateringen – Onverwacht was het natuurlijk niet dat ESTO het onderspit zou delven tegen VELO in de 2e ronde van de Districtsbeker. De Wateringenaren spelen twee klassen hoger en dat was ook wel te zien in de handelingssnelheid van de 1e klasser. Al snel had de thuisclub de voorsprong te pakken nadat een handsbal VELO al snel naar de strafschopstip bracht: 1-0. Vooral in de omschakeling bleef VELO gevaarlijk en had ESTO moeite om

daar op te anticiperen. Na ruim een kwartier viel de 2-0, waarmee de thuisclub aantoonde ook effectief te zijn in het benutten van de kansen. Toch zocht ESTO in aanvallend opzicht ook zo z’n kansen. En dat leidde in de 34e min. zelfs tot een strafschop. Wouter-Jan Bos, anders heel trefzeker, trof vanaf de stip doelman Mark Jacobs. Ook de rebound kreeg ESTO er niet in. In de 2e helft werden beide ploegen gegeseld door hagel- en stortbuien. En in die erbarmelijke weersomstandigheden besliste VELO al snel de wedstrijd: 3-0.

Toch kreeg ESTO in de 40e min. nog een verdiende eretreffer op het bord door Maarten van Riessen: 3-1. Echter het slotakkoord was weer voor VELO. Een hard en laag schot met een stuit op het spekgladde kunstgrasveld liet een beetje uitglijdende Joey Anker kansloos: 4-1. Voor ESTO was het allemaal een leerzame confrontatie met een 1e klasser. Na afloop vernamen de Bodegravers tot groot genoegen dat koploper AGE-GGK thuis in de fout was gegaan tegen NOCKralingen (3-4). En daarmee krijgt ESTO volgende week zondag op eigen veld de kans alsnog periodekampioen te worden. Er moet dan wel gewonnen worden van koploper AGE-GGK.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► De ESTO-verdedigers Max Pinkse (l) en Olav Bentveld (r) hadden hun handen vol VELO aanvallend in toom te houden.
► Ook voor ESTO-middenvelder Lars Verheul (l) was de bekerwedstrijd tegen VELO een leerzame ervaring.