Goed begin zaalseizoen voor Vriendenschaar

12-11-2017 Bodegraven – Vriendenschaar is het zaalkorfbalseizoen goed begonnen. In de Sporthoeve versloegen de Bodegravers KOAG met 23-21. In de 1e helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Even leek KOAG weg te lopen, maar Vriendenschaar zette op tijd de achtervolging in en wist de 8-10 achterstand nog voor rust om te zetten in een 11-10 voorsprong. Mike Lina, Merel van Wensveen en Rianne Kwakernaak met

3 treffers op rij waren daar verantwoordelijk voor. Ondanks vrij veel balverlies in het aanvalsvak liep Vriendenschaar in het 2e bedrijf toch weg van de tegenstander en had halverwege een 19-12 veilig lijkende voorsprong. Maar KOAG vocht zich terug en kreeg ineens weer de ballen gemakkelijk door de korf.

Met nog 9 minuten op klok bracht coach John van Duuren Jack Bunnik binnen de lijnen. Een wissel die goed uitpakte. Hij had weinig tijd nodig om de belangrijke 20-15 door de korf te jagen. De publieksspeler bejubelde z’n treffer met een oerkreet die niemand kon ontgaan. Een signaal z'n ploeggenoten scherp te houden, want het was nog niet gedaan. KOAG bleef Vriendenschaar op een kleine achterstand volgen. Bij 22-19 vergrootte Lars Boot de marge tot 4 treffers: 23-19. Vriendenschaar moest daarna met nog 3 minuten op de klok nog alle zeilen bijzetten de zege over de streep te trekken. En dat lukte: 23-21.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Aanvoerder Frank van Buren van Vriendenschaar in de aanval tegen KOAG.
 
►  Drukte onder de korf bij KOAG met Lars Boot voor Vriendenschaar in balbezit.