Verkeerstoename en snelheidsovertredingen gemeten in Reeuwijk-Brug

12-11-2017 Reeuwijk-Brug - Het aantal motorvoertuigen op de Zoutmansweg en Raadhuisweg in Reeuwijk-Brug is in 2017 t.o.v. 2016 weer toegenomen. De auto's en vrachtauto's rijden ook vaak te hard. In 2016 reden de meeste fietsers nog over de rijbaan maar uit de meting van eind september 2017 blijkt dat de meeste fietsers nu voor het fiets/voetpad kiezen.
 

Op het Treebord en de Reeuwijkse Randweg worden de snelheidslimieten over het algemeen niet overschreden. Uitgezonderd het deel waar de Reeuwijkse Randweg de kom van Reeuwijk-Brug in komt. Daar wijzigt de toegestane snelheid van 80 kmh naar 50 kmh. Het voorstel is om de komgrens te verleggen. Om het gemotoriseerde verkeer dat van Gouda door Reeuwijk-Brug naar de A12 rijdt te ontmoedigen, wordt voorgesteld om nog meer barricades op de weg te plaatsen. Het vorstel om er eenrichtingverkeer van te maken heeft als nadeel dat de inwoners die in Reeuwijk-Brug wonen, dan ook moeten omrijden.

Tijdens de de inspraakmogelijkheid op 29 november zullen de bewoners van de Zoutmansweg een diapresentatie geven zodat de raadsleden kunnen zien hoe gevaarlijk het nu op de Zoutmansweg is. Dat vertelde mevrouw Laetitia Lippits die insprak tijdens de raadsvergadering van 8 november.

Klik hier om de uitslag van de metingen te bekijken.

Lees ook: Pad langs Raadhuis- en Zoutmansweg blijft discussiepunt

Lees ook: Gemeente blijft werken aan verkeersveiligheid