Prins Willem-Alexanderschool trapt De afvalvrije school af

10-11-2017 Waarder - Vorig week heeft de Prins Willem-Alexanderschool het startsein gegeven voor De afvalvrije school. In het kader van dit project gaat de Prins Willem-Alexanderschool, de Goede Herderschool, De Venen en de Prinses Beatrixschool aan de slag voor een schone leefomgeving. 
De afvalvrije school is een samenwerking tussen Cyclus, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en diverse basisscholen in de gemeente.

 

Het project bestaat uit diverse lessen van Maarten Milieu van Cyclus, waarin thema’s als afval scheiden in de klas en zwerfafvalpreventie aan bod komen. Daarnaast ontwikkelen de leerlingen hun eigen campagne om zwerfafval tegen te gaan. Het project wordt afgesloten met de uitreiking van het certificaat De afvalvrije school.
 
Gescheiden afvalinzameling
Aanleiding voor De afvalvrije school is het verzoek aan de gemeente om afval op scholen gescheiden in te zamelen. Deelnemende scholen ontvangen daarom middelen om papier, groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en plastic verpakkingsafval, metalen en drankenkartons (PMD) gescheiden te bewaren. Vanaf 1 januari 2018 zamelt Cyclus, tijdens de inzameling van het huishoudelijk afval, kosteloos ook het GFT, oud papier en PMD van de scholen in.