VSTS D1 wint in Zaanstad

07-11-2017 Zaanstad - Afgelopen zaterdag speelden de dames van VSTS uit tegen Zaanstad 2. In de basis startte VSTS met Donna Sluijs en Yvonne Vink op de buitenkant, op het midden Jacky de Graaf en Carolien Verleun, de spelverdeling werd verzorgd door Judith Terpstra en op de diagonaal startte Karin Klein. VSTS startte de wedstrijd dus zonder libero en moest het ook zonder Anita Rutzcyñska doen die in Polen verbleef.

Beide middens vervulden hun taak in het achter veld erg goed en er werd voor elkaar gewerkt. De eerste set werd daardoor gewonnen met 25-19.
Tijdens de 1e set was de snel nog opgetrommelde Annemarieke Zwaneveld binnengekomen en kon vanaf de 2e set meedoen. In de 2e set speelde de Bodegraafse dames rommelig. Er vielen ballen onnodig op de grond en hierdoor liepen de dames achter de feiten aan. De dames verloren de set dan ook met 25-23.
 

In de 3e set waren de dames weer helemaal scherp. De service druk werd opgevoerd en aan het net waren de dames alert. Krachtige aanvallen van Elvira Duiven en Yvonne Vink en een lange servicereeks van Judith Terpstra zorgde ervoor dat VSTS de 3e set met 25-15 won.
 

In de 4e set begon VSTS mat. De pass kwam niet aan, ballen werden in het net geslagen, veel onnodige fouten van VSTS. Hierdoor kwamen de dames op een achterstand van 8-3. Na een servicebeurt van Karin Klein werd de achterstand weer weggewerkt en kwamen de Bodegraafse dames weer in hun goede flow. Uiteindelijk werd ook deze set gewonnen met 25-20 en was er een 3-1 overwinning voor de dames van VSTS.