BZ&PC-heren herpakken zich tegen LZ1886

07-11-2017 Leiden - Na het verlies van vorige week thuis tegen titelconcurrent ZV Haerlem heeft BZ&PC zich herpakt. Outsider LZ1886 werd gedeklasseerd met 6-14. De wedstrijd die bijna een uur later aanving om onbekende redenen, begon mat. Luke Rijnbeek kwam in de eerste periode – met twee doelpunten en met twee bijzondere uitsluitingen – veelvuldig voor op het formulier. Mede dankzij zijn treffers kwam de Bodegravers snel op 0-4.

In de tweede periode zakte het spel verder in, LZ deed nog wat terug, maar kon de Bodegraafse verdediging lastig doorgronden (2-5). De derde periode was opnieuw voor de Bodegraafse gasten, maar het frisse combinatiespel moest nog op gang komen. In de vierde periode kwam dat spel, na wat tactische omzettingen, eindelijk los en zorgde een combinatie van Rory van Amsterdam (die tegen zijn oude ploeg speelde) en René Peek voor een perfecte afronding. De ploeg wist de laatste periode met 3-6 naar zich toe te trekken, waardoor de eindstand op 6-14 werd bepaald.

Herman van Tongerloo keek positief terug op het duel: “De jongens hebben het verlies tegen Haerlem goed opgepakt, aan onze doelstelling veranderde niets en dat lieten ze vanavond met name in de vierde periode zien. Oudere spelers hielpen de jonkies en verdedigend lagen we goed. Ballen die erdoor kwamen, waren voor Robin Nieuwhof (foto) en aanvallend pikten we bijna allemaal onze goal mee. Een wedstrijd voor het vertrouwen”.

A.s. zaterdag 11 november neemt de ploeg het op tegen De Watervlo, met een bekende coach: Remco Kamer, hij keert voor even terug in De Kuil. De coach is jarenlang midvoor geweest en kent sommige jongens nog prima qua spel. De wedstrijd zal aanvangen om 20.45 u. in De Kuil.