Buitenbad De Kuil kan worden hergebruikt

06-11-2017 Bodegraven-Reeuwijk - De betonnen bak van het buitenbad van zwembad De Kuil is nog in goede staat en kan nog wel 50 jaar mee. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Het voorstel is om in het nieuwe zwembad de bak van 50m x 21m te voorzien van een kunststof kuip van 25m x 21m. Verder is er buiten een 45 m2 peuterbad en een waterspeeltuin voor kleine kinderen

gepland.

Er is niet voor gekozen om de hele betonnen bak te hergebruiken want dan blijft er onvoldoende ruimte over voor de bouw van het binnenbad en de extra kosten voor zo'n grote plons badwater passen niet in het budget. Bovendien blijkt uit marktonderzoek dat zo'n groot buitenbad niet echt nodig is.

Het college stelt voor om in het overdekte gedeelte een wedstrijdbad van 25m x 15,4m aan te leggen. De omtrek van het bad is afgestemd met de duik-, triatlon- en waterpolovereniging. Voor het  doelgroepenbad worden de afmetingen van 25m x 12,5m voorgesteld. In de zomer kan de wand van het zwembad als een soort garagedeur worden opgehaald zodat het doelgroepenbad bij het buitenbad getrokken kan worden. Er is ook nog een peuterbadje van 25m2 gepland.

De kosten zijn hoger dan het door de gemeenteraad vastgestelde budget. De bouwkosten zijn geraamd op 13,8 mln euro in plaats van 12,4 mln euro en de jaarlijkse exploitatiekosten 770.000 euro in plaats van 750.000 euro. Het voorstel van het college wordt 16 november besproken in de commissie samenleving.