ESTO te sterk in klassieker voor Bodegraven

06-11-2017 Bodegraven – Als favoriet de klassieker ingaan tegen Bodegraven maakte ESTO waar. Op het Suringa Complex was ESTO vooral in de 1e helft de bovenliggende partij. Aanvallend kon Bodegraven nauwelijks een vuist maken. Al wekenlang heeft de ploeg van Pieter van Zoest een productieve voorhoede met Maarten van Riessen, Jesper den Besten en Jordi Tuithof. De laatste twee spelers wisten zich na 17 min. weer eens te vinden.

Jesper den Besten kon simpel binnen koppen uit een voorzet van Jordi Tuithof. Beide jongelingen van 18 en 19 jaar ontpoppen zich als smaakmakers bij ESTO. Na de 0-1 voorsprong van de gasten kwam Bodegraven aanvallend wat meer in beeld, maar opgelegde kansen werden niet gecreëerd. Het was eerder wachten op een grotere ESTO-voorsprong. ESTO liet dat na in de 1e helft.

Zo bleef in de 2e helft toch nog even de spanning hangen. Tot de 63e minuut overigens, toen ESTO doorpakte. Jordi Tuithof was de in de fout gaande Bodegraven-defensie te slim af en wist met een afgemeten lob de uitlopende Marco Vonk te verschalken: 0-2.

Daarna werd de klassieker rommelig en gaf ESTO de thuisclub ineens meer ruimte. Dat leidde zelfs tot cruciale ingrepen van ESTO-doelman Joey Anker. In de 82e min. gooide invaller Jordy Romijn toch de wedstrijd in het slot. Hij kreeg alle ruime de 0-3 binnen te schuiven. Jordi de Groot bracht daarna met een fraai ingeschoten vrije schop toch de eretreffer voor Bodegraven op het scorebord: 1-3. Door het verlies van DONK schoof ESTO op naar de 2e plaats op de ranglijst en is nu de belangrijkste concurrent voor het leidende AGE-GGK.

• Bericht: André van Egdom

► Jordi Tuithof was bij ESTO één van de smaakmakers. Op de foto achtervolgd door Dani Peralta van Bodegraven.
► Frank Veelenturf (l) van Bodegraven en Wouter-Jan Bos van ESTO kwamen zondag ook weer in actie tijdens de klassieker.