Uit de grond gerukte paaltjes Kennedybos vervangen

04-11-2017 Reeuwijk-Brug - Een twintigtal vrijwilligers heeft afgelopen zaterdag vuil opgeruimd, uit de grond getrokken paaltjes herplaatst en een berg houtsnippers verspreid over de speelplaats in het Kennedybos. Lisette Vink, Paul Hesp en Marco de Haas organiseren ieder jaar met de omwonenden zo'n opruimactie. Na afloop ging de hele groep soep eten in Loose End waar ze ontvangen werden door Jos en Martijn, twee van de acht vrijwilligers die Loose End beheren.

Afgelopen week had de gemeente nieuwe paaltjes neergezet met een plaatje er op van een hondendrol met een kruis er door. De paaltjes werden nog diezelfde week door onbekenden uit de grond getrokken en op z'n kop teruggezet of een eind weggeslingerd. In een groot gedeelte van het Kennedybos mogen honden vrij los lopen maar op speelplaatsen mogen ze niet komen.

In 2016 heeft de gemeente een driestammige Abeel (populier) gekapt in het bos. Paul Hesp is toen een hardtekeningenactie begonnen die door ruim 700 omwonenden is getekend. De gemeente heeft gehoor gegeven aan de wens van omwonenden om gekapte bomen te vervangen door nieuwe en het bos beter te onderhouden. De omwonenden hebben voor drie jaar het groen geadopteerd en hepen met het schoonhouden van het bos.

Na afloop kregen alle vrijwilligers soep van Jos en Martijn in loose End. De soep werd gesponsord door de lokale supermarkt.

 

De interviews die zijn opgenomen tijdens het eten zijn terug te horen op Radio Bodegraven in het programma Carrousel dat zondag om 20.00 uur, maandag om 21.00 uur en woensdag om 19.00 uur wordt uitgezonden.