Lezing ZinSpelen in Reeuwijk

14 Nov 2017 - 19:00

Reeuwijk De juristen Peter Meijers en zoon Stephan Meijers geven samen de ZinSpelen lezing over het 6e gebod: Ik wil leven. Deze lezing is op 14 november om 20.00 uur 't Kerkestuk 1 in Reeuwijk. Entree is  € 5,00.

Doden is zo oud als de mensheid zelf. Volgens de Hebreeuwse Bijbel begon het doden met broeder tegen broeder tot op het punt dat God zelfs spijt had dat Hij de mens had gemaakt. Wat was Gods oorspronkelijke bedoeling bij het scheppen van de mens? Toen het Joodse volk de Tien Woorden ontving, gebood God hen voortaan niet meer te doden; het zesde woord. God wilde immers dat de Israëlieten zouden leven. Maar wat betekent ‘leven’ voor een heilig volk?

In onze eeuw werd men kritisch ten opzichte van de doodstraf, maar minder kritisch ten opzichte van andere praktijken die de dood tot gevolg hadden; zoals abortus en euthanasie. Het zelfbeschikkings-recht van de mens werd de norm. Komt ons rechtssysteem nog enigszins overeen met de bedoeling van het zesde woord?

Mr. Peter Meijers (vader), werkt als advocaat te Gouda en is ondermeer werkzaam op de rechtsgebieden strafrecht en gezondheidrecht

Mr. Stephan Meijers (zoon), werkt als jurist bij een rechtsbijstandverlener op het gebied van het omgevingsrecht en onderwijsrecht.