AED in buitenkast bij Huis Van Alles Driebruggen

03-11-2017 Driebruggen - Sinds vorige week beschikt Driebruggen over een AED die 24 uur per dag beschikbaar is. De AED hangt aan het Huis van Alles in Driebruggen (dorpshuis Custwijc aan het Laageind). De AED zit in een speciale rode buitenkast met cijferslot, verlichting, ventilatie en verwarming. In geval van nood kan de AED door burgerhulpverleners uit de buitenkast gehaald worden. De kast is beschikbaar gesteld door de Hartstichting.

Hartveilig Wonen oproepsysteem
De AED is aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie zodat burgerhulpverleners die in de buurt zijn de AED kunnen vinden en gebruiken. Aangemelde hulpverleners krijgen met hun oproep de cijferslot-code per SMS aangereikt. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan het verschil maken.

In Bodegraven-Reeuwijk is een werkgroep hard bezig om de hele gemeente 'Hartveilig' te krijgen. Dit doen ze door alle AED's in de gemeente in kaart te brengen, en vervolgens in gesprek te gaan met de eigenaar van de AED om ervoor te zorgen dat deze aangemeld wordt bij het oproepsysteem. Als de AED in een beveiligde buitenkast wordt geplaatst, is deze dag en nacht bereikbaar voor de hulpverleners.

De werkgroep Hartveilig Wonen bestaat uit inwoners van Bodegraven-Reeuwijk, medewerkers van de gemeente, vrijwilligers van het Rode Kruis en de EHBO-verenigingen. Een projectleider van Hartveilig Wonen begeleidt de werkgroep.

Kunt u zelf reanimeren? Dan kunt u zich als burgerhulpverlener bij dit systeem aanmelden via www.hartveiligwonen.nl. U krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand of een AED te halen in uw buurt.