Concert op het Steinmeyer-orgel

24 Nov 2017 - 19:45

Alphen a/d Rijn - Dit concert zal een eerbetoon zijn aan Hendrik Andriessen en Albert de Klerk. Het is dit jaar n.l. 125 geleden dat Hendrik Andriessen werd geboren en 100 geleden dat Albert de Klerk werd geboren.

 

Op vrijdag 24 november. U bent vanaf 19.45 hartelijk welkom. Toegang € 7,-. De Adventskerk, (Julianastraat 69) is rolstoeltoegankelijk. Na afloop kunnen we ook nu weer napraten onder het genot van een glaasje. Meer info op de website: www.orgelcommissiealphen.nl.

Gonny van der Maten voert een mooi Andriesen/De Klerk concert uit met diverse werken van deze componisten, waaronder het prachtige werk “De goddelijke routine” van Louis Andriessen. Dit werk schreef hij ter nagedachtenis aan zijn vader Hendrik, een diep gelovig man.

Gonny van der Maten heeft in Haarlem op 16 september j.l. de wereldpremière van “De goddelijke routine” gespeeld. Een unicum dat het op 24 november in Alphen wordt uitgevoerd. Gonny is een zeer gewaardeerd concertorganist, cantor-organist, dirigent en docent. Zij is vaste repetitor van het Concert Koor Haarlem en voorzitter van de Andriessen/De Klerk Stichting. In 2009 ontving zij een bronzen medaille voor haar verdiensten voor de “Franse cultuur”.