Start nieuwbouw energiezuinige, gasloze appartementen

01-11-2017 Bodegraven - Wethouder Dirk-Jan Knol slaat donderdag 2 november de eerste paal van 23 sociale huurappartementen aan de Akkermunt in de wijk Weideveld in Bodegraven. De appartementen worden zeer energiezuinig en gasloos. Bij 13 appartementen wordt het netto energieverbruik zelfs nul. Ook wel nul-op-de-meter-woningen (NOM) genoemd.

Zeer energiezuinig zijn deze appartementen omdat ze buitengewoon goed worden geïsoleerd met  driedubbel glas en voorzien van een energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Onder het gebouw zijn bronnen geboord van 140 meter diep die aardwarmte leveren aan de warmtepompen. Een aansluiting op het gasnet is hierdoor niet nodig. Op het dak van het appartementengebouw komen stroomopwekkende zonnepanelen. Die zorgen ervoor dat 13 appartementen een netto energieverbruik hebben van nul. Het energieverbruik is dan net zo hoog als de opgewekte energie.

Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: “Deze nieuwbouw past in ons streven om in 2021 voor al onze woningen gemiddeld het groene energielabel B te behalen.” Om dat te bereiken investeert Mozaïek Wonen in energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Het doel is het verlagen van de energiekosten voor de huurder, meer wooncomfort en het is goed voor het milieu.

Bent u geïnteresseerd in één van deze energiezuinige driekamerappartementen? Dan adviseert Mozaïek Wonen u om het woningaanbod op de website www.woningnet.nl in de gaten te houden of voor meer informatie te kijken op www.mozaiekwonen.nl. De verwachting is dat de verhuur start in het voorjaar van 2018 en dat aannemer Van Wijnen voor de bouwvak van 2018 klaar is met de nieuwbouw.