Schakend Bodegraven succesvol

01-11-2017 Bodegraven - Met veel spanning was uitgezien naar het debuut van Bodegraven 1 in de eerste klasse van de Leidse Bond. Na twee achtereenvolgende promoties wachten in de eerste klasse zware tegenstanders. Leiderdorp 2, een team met sterke spelers, vormde de eerste uitdaging. Het liep echter goed af voor Bodegraven dat na zware strijd met 4,5 – 3,5 de punten mee naar huis nam. De overwinningen werden behaald door

Wilbert Mourits, Jan van Briemen en Piet van der Zee. De bloedstollende partij van Piet van der Zee kan worden nagespeeld op de website van schaakclub Bodegraven http://www.schaakclub-bodegraven.nl/ .
Ook het tweede team van Bodegraven boekte een overwinning. Reinaerde 3 kwam op bezoek in de zaal van de Ichtuskerk. Halverwege de avond leidde Bodegraven met 3-0 door overwinningen van Rolinde den Heijer, Jo Kloprogge en Jan van Briemen. In de overige partijen hield Reinaerde goed stand, maar de eindstand was 4-2 voor Bodegraven.
 

De jeugdspelers haalde goede plaatsen en prijzen bij de Grand Prix van ‘op eigen wieken’. Rolinde den Heijer werd 3e overall, Marieke van der Valk eindigde als 2e in haar groep, evenals Klaas Roos in de zijne. Ammar Feith en Julian den Heijer werden in hun groep 4e. Eveline de Horde haalde eveneens een 4e plaats. Gideon bij de Vaate won een fraaie 3e prijs in zijn eerste Grand Prix, net voor Medina Feith.