Voorlichtingsavond over Niet aangeboren hersenletsel

21 Nov 2017 - 19:30

Gouda - Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om Niet aangeboren hersenletsel te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Op dinsdag 21 november vindt de voorlichtingsavond over Niet aangeboren hersenletsel plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in  Gebouw De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda en begint om 19.30 uur. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.  Toegang is gratis.

Niet aangeboren hersenletsel, het overkomt iemand zonder waarschuwing. De hersenen kunnen op veel verschillende manieren beschadigd raken. Het kan komen door een ongeluk, een hersentumor of teveel alcohol of drugs. Het kan ook komen door bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, dementie of een hersenvliesontsteking. De hersenen kunnen vaak goed herstellen. Maar na een ernstige beschadiging is er altijd hersenletsel dat niet meer overgaat. Vanaf die tijd is alles anders. Niet aangeboren hersenletsel gaat gepaard met niet altijd direct zichtbare, maar wel vaak blijvende en zeer ingrijpende gevolgen voor de cliënt en zijn directe omgeving.