Ruime zege brengt Botesa naar 4e plaats

01-11-2017 Lopik - Botesa heeft het seizoen 2017 sterk afgesloten met een 1-4 zege op TV Lopik. De Bodegravers, die in het voorjaar nog met 4-4 gelijkspeelden tegen Lopik, boekten daarmee hun eerste uitzege in deze najaarscompetitie. Het tennispark van Lopik ligt onbeschut en staat dan ook bekend om de sterke windvlagen die soms over de baan kunnen razen. Ook nu werden de partijen hevig beïnvloed door het weer. Rianne Schouten kwam

daardoor in de problemen in haar damesenkelspel; in de derde set moest ze van een 5-2 achterstand terugvechten. Dit lukte haar, en toen ook Steef van Gorkum in het herenenkelspel een 5-2 achterstand in de tweede set omboog in een 6-2, 7-5 overwinning, stond Botesa al vroeg op een comfortabele 0-2 voorsprong.
Nadat Lopik het gemengd dubbelspel naar zich toe had getrokken, bouwde Botesa de voorsprong verder uit met zeges in de dubbelspelen. De dames Schouten en Marjolein Witte hadden het relatief eenvoudig in het damesdubbelspel (6-2, 6-2), de heren (Van Gorkum & Bas Hoogendoorn) moesten er harder voor werken: 1-6, 7-5, 6-3. Door de zege passeert Botesa Heksenmeppers op de ranglijst en eindigt het dit seizoen op de vierde plaats in de najaarscompetitie.