Boreftse Eettafel Noord

31-10-2017 Bodegraven - De tweede Boreftse Eettafel Noord  is een groot succes geworden. 53 gasten werden verwelkomd in de Mondriaan zaal in Rijngaarde voor een copieus driegangen menu. Een flinke toename van het aantal gasten ten opzichte van de 42 gasten in de Meent, waaruit kan worden geconcludeerd dat er grote behoefte is aan dit soort avonden.

 


De eerste Boreftse Eettafel Noord werd gehouden in de Meent, maar doordat de keuken in de Meent over onvoldoende capaciteit beschikt voor een groot gezelschap werd er voor gekozen om op de uitnodiging van Rijngaarde in te gaan om daar de tweede Boreftse Eettafel Noord te organiseren.
Met veertien vrijwilligers werd er keihard gewerkt om al het eten op tijd gereed te hebben en om de gasten te laten genieten van een gevarieerd menu.
In het kader van de landelijke “Maand van de Geschiedenis” brachten de Boreftse Zangers met dertig leden en drie accordeonisten Oud Hollandse liederen ten gehore. Regelmatig werd er door de gasten volop meegezongen, en gezien het applaus werd dit optreden zeer gewaardeerd.
De Stichting van “Deur tot Deur” verzorgde geheel belangeloos het vervoer van minder goed ter been zijnde gasten van- en naar huis.
Ook de vrijwilligers hebben met zeer veel plezier aan deze avond meegewerkt en willen allen een volgende keer weer meedoen.