Ontbijt bij "Fairtrade gemeente Bodegraven-Reeuwijk"

31-10-2017 Bodegraven - Dinsdagmorgen was er een gezamenlijk Fairtrade-ontbijt van Collegeleden, Werkgroep Fairtrade, Max Havelaar en Fairtrade ambassadeurs in de trouwzaal in het gemeentehuis ter ondersteuning van het feit dat Bodegraven-Reeuwijk een Fairtrade gemeente is geworden. De Fairtrade Gemeente campagne beloont deze initiatieven via het criterium: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Esther van den Bor, voorzittter Werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk, ondersteund door wethouder duurzaamheid Kees Oskam, maakt zich met haar groep vrijwilligers sterk voor de promotie van fairtrade  producten om tot een eerlijke handel te komen voor mensen in, veelal onwikkelingslanden. Wethouder Oskam reikte als waardering voor het initiatief hen het fotoboek De Reeuwijkse Plassen uit. De Fairtrade Gemeente campagne is een initiatief van ICCO/Kerk in Actie, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar.

Zo’n tachtig gemeenten gingen Bodegraven-Reeuwijk al voor in de erkenning van Fairtrade gemeente, hetgeen  onder meer tot uitdrukking gebracht werd door het plaatsen van “komborden” bij de inritten van Reeuwijk en Bodegraven.