ESTO is koploper DONK de baas: 2-0

30-10-2017 Bodegraven - Met een verdiende 2-0 overwinning thuis tegen DONK liet ESTO, evenals vorige week, zien dat ze tegen hoog genoteerde ploegen prima presteert. In de 3e klas-C zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd. Wil je er bovenuit steken dan moet er op het veld naast goed voetbal extra inzet geleverd worden. Dat deed ESTO gisteren tegen de nummer 1 op de ranglijst. Het werd een boeiend duel waarbij ESTO vooral in de eerste helft het

kleed naar zich toe trok door fel op de bal te jagen en bij balbezit razend snel om te schakelen. DONK had moeite met de opbouw voor de wind en was slordig in de passing. Dat resulteerde in de 24e minuut in het eerste doelpunt voor ESTO. Tussen twee duwende DONK-spelers hield Maarten van Riessen, net over de middenlijn, moeizaam de bal in bezit. De prima scheidsrechter gaf hem het voordeel in plaats van te fluiten. De derde speler werd in dit duel door Van Riessen aan de kant geschoven en zo kreeg hij vrije doortocht om als een echte spits het net te laten bollen voor de 1-0.

Mopperend en verbouwereerd over het vermeende onrecht verzaakte DONK scherp te blijven. Zo kon al twee minuten later Jesper den Besten uit een fraaie snelle aanval de 2-0 binnenkoppen. Voor de rust lukte het de Gouwenaren niet om de aansluiter te vinden. Na de rust had ESTO het windvoordeel maar DONK de inzet om alsnog punten uit de pot te slepen. De zwart-witte verdediging was echter soms meedogenloos in het opruimen van de bal. Dat veroorzaakte het gebruik van veel reserveballen maar ESTO hield zo prima stand en gaf dus niets weg.

De geplaatste diepe ballen maakten overigens de naar voren opgeschoven DONK-verdediging nerveus. De soms te scherp voor buitenspel vlaggende DONK-assistent kreeg van de scheidsrechter een reprimande. Zijn voorzichtigheid daarna maakte het gevaar voor DONK nog groter. De meeste en grootste kansen waren er dan ook bij het Goudse doel. Volgende week weer de eeuwige derby met buur v.v. Bodegraven. Altijd iets om naar uit te kijken voor de voetballiefhebbende Bodegravers. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Een vooruitblik is te vinden in Sport Report op de website van RTV Bodegraven (www.rtvbodegraven.nl).

► Jesper den Besten scoorde voor ESTO de 2-0 tegen DONK. (Foto: Han Koevoets)