RVC '33 pakt eerste punt in bikkelhard duel

30-10-2017 Reeuwijk-Dorp – Daar is ie dan: het eerste punt voor RVC ’33. In een bikkelhard duel eindigde RVC ’33-BMT in 2-2. De Hagenaren gooiden in de 1e helft al snel de beuk erin en dat werd alleen maar heftiger toen Frank Stolwijk al na 5 minuten met een fraaie uithaal RVC aan de leiding bracht: 1-0. RVC ’33 had geen andere optie om mee te gaan in de fysieke veel te harde strijd, want het had geen zin in de intimidaties van het geslepen BMT.

Scheidsrechter Spaan beleefde in z’n eersteklasser vooral in de 2e helft een moeilijke middag. De jonge leidsman had heel wat te stellen met het steeds tegen beslissingen agerende BMT. En hij kon niet anders dan veel gele kaarten uitdelen. In dat alles hield RVC ’33 het hoofd koel, deelde hier en daar ook wat uit, maar moest wel in de 62e minuut de gelijkmaker toestaan: 1-1. Vanaf dat moment kon de wedstrijd zomaar richting BMT kantelen. Een rode kaart (voor 2x geel) voor een BMT’er leek RVC ’33 in de kaart te spelen.

Echter de Hagenaren in ondertal leken RVC ’33 toch nog op de rug te krijgen door een doelpunt in de 82e minuut. RVC ’33 dreigde weer met lege handen te staan. In de zinderende slotfase richtte RVC ’33 zich weer wonderbaarlijk op. In de laatste 5 minuten werd het spel op de wagen hard gespeeld. Het bracht Wouter Sluijs nog naar de strafschopstip nadat hij zelf naar de grond was gewerkt in het Haagse strafschopgebied. De moedige beslissing van de scheidsrechter werd fel door BMT aangevochten. Het hield Sluijs allerminst uit zijn concentratie. IJzigkoel schoot de RVC-spits zijn ploeg onberispelijk naar 2-2. Daarna was het nog wel even bibberen voor de Reeuwijkers om de 2-2 over de streep te krijgen. Maar dat lukte toch. Trainer Dennis Olman was na afloop opgelucht. Na de 1-2 zag hij de bui al hangen, maar het pakte toch positief uit voor zijn ploeg.

• Bericht: André van Egdom

 

► Wouter Sluijs is naar de grond gegaan. Op de achtergrond wijst Frank Stolwijk al naar de strafschopstip. Even later bracht Sluijs vanaf de stip RVC '33 alsnog langszij: 2-2. (Foto: Leo Ernst)
 
► Doelman Stefan van der Meer beleefde vele hachelijk momenten voor zijn doel. (Foto: Leo Ernst)